FAQ: U KUNT ME (BIJNA) ALLES VRAGEN!

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Sofie Boonman ~ De Koesterkamer accepteert de volgende betaalmethoden:

– iDeal
– creditcards (Visa, Mastercard)

Zorg ervoor dat uw facturatie naam precies is ingevoerd zoals het op uw bankpas of creditkaart staat. Voor de bescherming van mijn klanten kunnen transacties niet worden verwerkt als de factuurgegevens niet 100% accuraat zijn. Er wordt niets in rekening gebracht totdat de bestelling verzonden is.


Hoe controleer ik de status van mijn bestelling of kan ik de verzending bijhouden?

Ga naar ‘mijn account’ en voer je gebruikersnaam en wachtwoord in of stuur me een mail over de status van uw bestelling. Ik kan u dan een track & trace-code geven om uw pakket te traceren.


Verzendt u internationaal?

Ja! Sofie Boonman ~ De Koesterkamer verzend wereldwijd! Er zijn echter enkele locaties waarnaar ik niet kan verzenden. Als ik niet naar uw locatie kan verzenden, neem ik contact met u op. Sommige producten kunnen niet worden verzonden naar bepaalde locaties door licentieregels.


Hoe verzendt u pakketten?

Pakketten worden verzonden vanuit mijn atelier in Eindhoven via verschillende postbedrijven en koeriersdiensten, afhankelijk van uw locatie.


Verstrekt u tracking informatie?

U kunt een track & trace code aanvragen per mail naar post@koesterkamer.nl.


Hoeveel bedragen de verzendkosten?

De verzendkosten verschillen per verzendadres. Door producten aan uw winkelwagen toe te voegen en de cartpagina te openen, kunt u direct de verzendkosten bekijken.


Hoe lang duurt het verzenden?

Dit hangt af van uw locatie, verzending binnen NL duurt 1-3 werkdagen.
Europese verzending duurt 5-7 werkdagen. Wereldwijde verzending duurt 7-10 werkdagen.


Kan ik via overschrijving betalen?

Ja overschrijving is mogelijk. Sofie Boonman ~ De Koesterkamer kan betalingen accepteren van elke bank die in staat is om een ​​overschrijving in euro’s te doen op mijn Nederlandse bankrekening. Wanneer u een overschrijving wilt doen kunt u een mail naar me sturen waarin u laat weten welk(e) product(en) u wilt kopen. Ik mail u dan zo snel mogelijk een factuur, zodra de factuur betaald is wordt uw bestelling verzonden.


Mag ik mijn bestelling annuleren?

Een bestelling kan binnen 14 dagen geannuleerd worden. Als u de bestelling al hebt ontvangen, kunt u deze binnen 30 dagen terugsturen.


Mag ik de details wijzigen van een bestelling die ik al heb geplaatst?

Het is niet mogelijk om de grootte, kleur of versie van een product dat u al heeft besteld te wijzigen. Als u een product dat in voorraad is heeft besteld en u een andere kleur of model wilt hebben, kan het mogelijk zijn om uw bestelling te annuleren. Neem alstublieft contact op om te voorkomen dat het origineel bestelde product al verzonden wordt. Wanneer er nog niets verzonden is kan ik de bestelling annuleren, dan kan u een nieuwe bestelling plaatsen voor de gewenste versie van het product.


Er is een product dat ik graag wil kopen, maar u verkoopt het niet!

Neem alsjeblieft contact met me op en laat weten om welk product het gaat.


Mijn product is beschadigd. Wat moet ik doen?

Neem alstublieft direct contact met me op, bij voorkeur binnen zeven dagen na aankomst van uw pakket. Ik kan u het snelste en beste helpen wanneer u foto’s van het pakket en gebroken of beschadigde product(en) als bijlage toevoegt.